Voor het kerstnummer van Vrij Nederland kookte journalist/kok Tom Kellerhuis met verschillende bekende Nederlanders. Voor Marjon Pauw maakte hij bisque van garnalen.

De vorig jaar met De Gouden Strop gelauwerde thrillerauteur Marjon Pauw (37) heeft net een ouderwetse whodunit afgeleverd, haar vijfde boek alweer, die hoog in de bestsellerlijst staat. Jetset heet het, en het speelt zich geheel af op een luxe jacht. Het is eigenlijk puur toeval dat ze thrillers is gaan schrijven. ‘Het eerste boek dat ik schreef had een thrillerplot en dat beviel me heel erg: een thriller heeft een aantal wetmatigheden en dat geeft houvast. En ik hou er erg van om over nare, bloederige dingen te schrijven.’

Hoe toepasselijk is dan ook de garnalenbisque met rode biet en gember die ik deze avond voor haar bereid. Het doet haar denken aan het korte verhaal dat ze voor Marie Claire schreef over een vrouw die geweldig kan koken, maar een man heeft die overal sambal bij wil, waardoor ze uiteindelijk...