Dit is een verhuisbericht. Vrijdag nemen wij afscheid van de Raamgracht, maandag dienen wij ons te begeven naar de Wibautstraat (het blijft postbus 1254, 1000 BC Amsterdam). Wij laten veel geschiedenis achter. De redactie trok in 1948 in het statige hoekpand aan de Kloveniersburgwal. De burcht werd symbool voor journalistiek en zakelijk succes.

Het is de mooiste plek waar ik ooit heb gewerkt. Dat zegt overigens weinig; ik heb de meeste jaren in de lelijkste straat van Amsterdam gewerkt. Van 1978 tot 2007 zat ik bij Trouw, Wibautstraat 131. Ons nieuwe VN-adres is Wibaustraat 133. U begrijpt dat ik in mijn nopjes ben met mijn loopbaan.
Van de weeromstuit vind ik de Wibautstraat al lang zo lelijk niet meer. Als ik met mijn oogharen knipper, meen ik zelfs enige grootsteedse allure te ontwaren. Kloeke gebouwen van de Hogeschool zijn verrezen aan weerszijden van de brede allee met nog wat aarzelende bomen op de middenberm. In het oude Volkskrantgebouw is nu een hippig hotel gevestigd....