De kernboodschap van De regels gelden niet, het hartverscheurende en kraakheldere relaas over verlies en rouw van bestsellerauteur en The New Yorker-journalist Ariel Levy: ‘Iedereen krijgt niet alles.’ Hoewel loodzware onderwerpen de pagina’s vullen – binnen zes weken verloor ze haar ongeboren kind, haar partner en haar huis – en ze zichzelf niet spaart – openhartig vertelt ze over haar vreemdgaan, de alcoholverslaving van haar ex-vrouw, de miskraam na vijf maanden zwangerschap in een hotelkamer in Mongolië – is het boek geen ‘pity party’. Levy’s humor en oprechtheid maken het boek een verhaal van groter belang, een kompas met waarheden.

Fluorondergoed

Ik ben net aangekomen in New York om het laatste gruis van mijn gebroken hart op te vegen, als ik zie dat Ariel Levy, een van mijn lievelingsschrijvers, voorleest bij boekhandel McNally Jackson in Soho. Zodra de kelder volstroomt met jonge, verzorgde vrouwen, blijk ik niet zo uniek met mijn kop vol ambities, een...