‘Ik wilde me al heel lang uitspreken’. Een gedicht in geschreven en gesproken woorden. Lieke Marsman is één van de 35 schrijvers onder de 35 in de deze week verschijnende Jonge Schrijvers Gids van Vrij Nederland. Een voorpublicatie uit Auke Hulsts schrijversbundel ‘Als dit zo doorgaat’, dat deze week eveneens uitkomt.

Alternatieve vragen en antwoorden

Het begon ergens halverwege 2016
Een oproep aan de vrouwen van dit land
Vrouwen, stond er, zijn te veel met nietszeggende zaken bezig
en of ze zich even uit wilden spreken over wezenlijkere dingen dan hun kleding of kind anders zouden ze nooit aan de macht komen
Ik voelde me aangesproken
Ik wilde me al heel lang uitspreken
Laat mij midden in de nacht door de straten van hoofdsteden struinen 

garandeer me dat ik niet verkracht word 

en ik zal het wereldwijde leven beschrijven
dacht ik nog
Maar toen veranderde alles
 van de één op de andere dag
In Amerika hadden ze een nieuwe president gekozen

Het duurde niet lang
of...