Tijd van leven

Wat is voor u vrije tijd?

‘Sinds ik kinderen heb, is mijn werk mijn vrije tijd. Op vrijdag en zaterdag heb ik vrij, maar gek genoeg zijn dat juist de drukste dagen – met kinderen heb je geen moment rust. De dagen dat ik werk, moet ik ook een beetje kunnen lummelen. In het begin deed ik dat niet, dan fietste ik naar mijn kantoortje, schreef mijn column en fietste snel weer terug. Maar zo maak je niets mee, ook geen spontane dingen. Terwijl een idee zich vaak aandient als ik door de stad slenter – dan hoor ik mensen iets raars bespreken of ik ontdek dat een bepaald soort fiets opeens erg in de mode is.’

Hoeveel tijd kost het schrijven van uw dagelijkse column?

‘Het schrijven zelf duurt niet zo lang. Ik zeg altijd een uur, maar volgens mijn vriend is dat veel korter. Aan de ene kant doe ik het al vijf jaar, dus ik weet hoe het moet en dat het altijd wel weer goed komt. Nou ja, soms komt het niet helemaal goed, maar je kunt niet elke dag een gouden ei leggen. Aan de...