Kroatisch-Bulgaarse grens Is de rest van de informatie in het portret van Fred Teeven door Marian Husken en Harry Lensink (VN, 18-11-06) net zo exact als de mededeling op bladzijde 50, tweede kolom onderaan: ‘als er aan de Kroatisch-Bulgaarse grens antitankwapens…’? Er gebeurt veel op de Balkan en ongetwijfeld ook in het leven van dit ‘jongensboek’, maar de geografie van Europa zo aanpassen als in dit verhaal lijkt me moeilijk.

John van den Kerkhof, Oostvoorne

Naschrift redactie Excuses, het had moeten zijn: de Servisch-Bulgaarse grens. Degene die de wapens in zijn bezit had, was een Kroaat.

Verkiezingsaffiches en Paul Schuitema

Toen ik de Vrij Nederland van 11-11-06 doorlas en de pagina’s met verkiezingsaffiches zag, was mijn eerste reactie bij het zien van de ‘NU SP’-poster: ‘Hé, mijn vader is toch al drieëndertig jaar geleden gestorven…’ De bijbehorende tekst van Gert Dumbar gaf duidelijkheid. Inderdaad, het affiche lijkt geïnspireerd door het werk van mijn vader...