redacteur

Harm Ede Botje

@harmbotje

Harm Ede Botje (1965) schrijft sinds 1995 voor Vrij Nederland. Hij is algemeen redacteur met als speciale aandachtsgebieden asielbeleid, integratie, klimaat, energie, milieu & duurzaamheid en buitenlandse politiek.

Voordat hij bij VN kwam werken, was hij redacteur bij het VPRO-radioprogramma Argos, verslaggever bij het Radio 1 Journaal en freelancer bij de Vara-radio. Ook presenteerde hij in 2011 en 2012 het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. Botje maakte reportages in onder meer Darfur, Afghanistan, Mexico, Argentinië, Turkije, Rwanda, Indonesië, Zuid-Afrika, Tanzania, Pakistan, Peru, Guatemala, Irak, Marokko, Egypte, Israël en de bezette gebieden. Voor VPRO-radioprogramma Het Gebouw maakte hij ‘Standplaats Sri Lanka’. Hij studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en deed de postdoctorale opleiding Journalistiek aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Met het artikel ‘Er wordt gediscrimineerd. Punt uit.’ won hij samen met collega Sander Donkers de EU Journalistenprijs 2005.

Harm Ede Botje schreef twee boeken: Standplaats Sri Lanka (1992) en Apenhachee en Jachttroffee (2004) over de jacht op groot wild in Kameroen.

Laatste publicaties

Een vrolijke kerst in huize Wilders

Paul Wilders verontschuldigde zich gisteren op Twitter opeens voor zijn broer Geert, die hem prompt blockte. Pauls kritische woorden over de PVV-voorman komen niet uit de lucht vallen.

Denk aan Kobani, bevrijd maar vergeten

De film 'Radio Kobani' laat Harm Ede Botje maar niet los. Waarom zag hij geen enkele Westerse hulpverlener in de verwoeste Syrische stad? Hij ging op bezoek bij filmmaker Reber Dosky en zocht het uit.