Aaf: ‘“Waar, wanneer en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?”’

Gijs: ‘Het was 29 juni 2006. Ik interviewde Aaf in Het Parool Theater Amsterdam, waar ik de talkshow De fluisterende olifant presenteerde met Theodor Holman. Ongeveer dertig man publiek in een piepklein theatertje.’

Aaf: ‘Dat was een hele leuke avond. Ik vond Gijs meteen heel erg leuk en ik moest erg om ’m lachen.’
Gijs: ‘Dat was niet de vraag.’
Aaf: ‘Nou ook: hóé?’

Gijs: ‘Ja, maar dat antwoord dat je gaf was niet hoe we elkaar ontmoet hebben.’
Aaf: ‘O ja. “Waar, wanneer en hoe?” daar stopt de vraag. Dan vertel ik daar verder even helemaal niks over. “Hoe zag jullie leven eruit toen jullie elkaar ontmoetten?”’

Gijs: ‘Ik had net besloten dat ik ging scheiden. Ik had een tweeling van vijf. Ze zijn nu eenentwintig. Ik zat dus in een vrij turbulente fase van m’n leven. En ik had heel veel werk. Dat was later niet meer zo. Dat was mijn leven op dat moment.’

Aaf: ‘Je was net...