Engelen: ‘Goeiemorgen, zondag, eetkamertafel, ten huize van Marianne Thieme en Ewald Engelen in Heveadorp op de stuwwal vlakbij Arnhem. We gaan de eerste vraag doen en die luidt: “Waar en wanneer hebben jullie elkaar ontmoet?” Marianne, over to you.’

Thieme: ‘We hebben elkaar ontmoet in de Tweede Kamer in 2014 toen jij daar was met Burgerforum EU omdat er werd gesproken over de bevoegdheden van de Europese Unie. Ik kende je al wel van je televisieoptredens en columns, en ik had het gevoel dat jij dezelfde standpunten had als de Partij voor de Dieren, maar ik had geen idee waar jij stond met betrekking tot groene onderwerpen. Die dag was ik druk met debatteren en zat jij achterin heel serieus hoogleraar te zijn, dus ik heb verder niet zo op je gelet.’

Aan de keukentafel

In de reeks ‘Keukentafel­gesprekken’ bevragen levens­partners uit wetenschap, politiek en kunsten elkaar aan de hand van een vaste lijst vragen over de invloed van hun relatie op hun ideeën en...