Ik zou nu in het theater staan. Op het podium. Proefles met Joël is een interactief theatercollege waarin ik uitleg wat smaak is en hoe proeven werkt. Dat doe ik natuurlijk niet vanuit een chesterfield met een leeslampje ernaast. Nee, Proefles met Joël is een show vol muzikaal en visueel spektakel. En totaal vernieuwend, want de hele zaal doet mee. Iedereen krijgt een super-speciale, exclusieve proefles-met-Joël-proefbox met proefmonsters om direct te ervaren wat ik uitleg. U begrijpt het: een grandioos idee.

Verder dan eerste try out zijn we niet gekomen. Ik had er nog wel eentje kunnen gebruiken.

Een vak apart

Gedreven door een gezonde dosis zelfoverschatting en kinderlijk enthousiasme leek het een aardig plan om op mijn elvendertigste weer eens een totaal nieuwe discipline aan mijn palmares toe te voegen. Ik had wel eens op een podium gestaan – in mijn jonge jaren als zanger van Elvis-tribute-band The Suspicious Minds, meer recentelijk in panterlegging als frontman van...