Dit is het het vierde deel in de serie van Anja Vink over het mbo. Hier vind je het eerstetweede, derde en vijfde deel.

Het middelpunt van de School voor Administratie van het ROC Mondriaan is het kleine kantoortje aan het eind van de gang op de eerste verdieping. In de propvolle ruimte met uitzicht op station Den Haag Holland Spoor huizen de twee teamleiders, de verzuimcoördinator, een stagiaire en twee counselors. Het is er een zoete inval. Studenten komen hun absentie regelen, storten hun hart uit (er vloeien regelmatig tranen) en vragen om hulp. ‘Mevrouw, ik krijg geen geld meer van DUO. Kunt u voor mij bellen? Ik snap niet wat die mensen aan de telefoon zeggen.’

‘Mevrouw van den Bosch, mijn enkelband is leeg. Mag ik hem hier opladen? Anders denkt de politie dat ik hem heb doorgeknipt en gaan ze me zoeken.’

De raarste vraag komt van Malik uit klas N14: ‘Mevrouw van den Bosch, mijn enkelband is leeg. Mag ik hem hier opladen? Anders denkt de politie dat ik hem heb...