Opeens zit in september de zeventienjarige Faris in klas N14. De tengere jongen oogt op zijn gemak. Hij vraagt wie ik ben, wat ik in de klas doe en waar ik vandaan kom. Ik stel me voor en vertel dat ik in Amsterdam-West woon. ‘Oh daar heb ik een tijdje op kamers gewoond,’ zegt hij. Ik vraag waar. Hij noemt grijnzend de naam van de in 2016 gesloten jeugdstrafinrichting in mijn buurt, Amsterbaken. Vervolgens vertelt hij dat hij bijna drie jaar heeft gezeten voor een poging tot doodslag. Daarna zat hij in Teylingereind in Sassenheim. Sommige jongens knikken herkennend, maar ze zijn niet zo mededeelzaam als Faris.

Salina is van haar vmbo-school gestuurd omdat ze een medeleerlinge had...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand