Joël Broekaert brengt een bezoek aan een culinair congres, waar chef-koks rocksterren zijn en het publiek in extase raakt door het fileren van een paling.
Foto: www.apicbase.com
Foto: www.apicbase.com

Het was een overweldigende line-up deze maand op de Chefs®evolution, het tweejaarlijkse culinaire congres dat wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle: Rene Redzepi (Noma**, Kopenhagen), Grant Achatz (Alinea***, Chicago), Massimo Bottura (Osteria Francescana***, Modena), Björn Frantzén (Frantzén**, Stockholm), Richard Ekkebus (Amber**, Hong Kong), Quique Dacosta (Quique Dacosta***, Denia), Tim Raue (Tim Raue**, Berlijn). En natuurlijk onze eigen Jonnie Boer (De Librije***, Zwolle).

Nu denkt u: ‘Tut, tut, tut, daar heb je Broekaert weer met z’n celebrity cheffies.’ Maar u moet begrijpen: dit was alsof Eddie van Halen, Slash en Stevie Ray Vaughan samen op één podium stonden. In Nederland. Of Michael Jackson, Madonna en Bono. Of Justin Bieber, Miley Cyrus en Taylor Swift....