Kies toch niet steeds de kant van de macht

Kies toch niet steeds de kant van de macht

Geen goedbedoelde ‘tips’ van spindoctors die ‘even iets willen meegeven’. Geen ditjes-en-datjes rondom ‘hoofdrolspelers’. Geen vooraf uitonderhandelde interviews en zonder ingestoken reconstructies.

Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers fileren de Haagse redacties en schetsen een betere toekomst: een ingewijdenvrije parlementaire journalistiek die geen onderdeel is van het spel en die zich concentreert op politieke daden.

Bestel nu jouw exemplaar!

Over de auteurs

Over de auteurs

Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers zijn politiek journalist bij Vrij Nederland. Ze publiceerden eerder bij onder meer Follow The Money en De Groene Amsterdammer. Van Keken was Journalist van het Jaar in 2017. Kuijpers is politicoloog.

Later dit jaar verschijnen

Later dit jaar verschijnen

  • 23 augustus Van Armoede van Jonah Falke
  • 13 september Agendahedonisme van Tom Grosfeld
  • 11 oktober Miljardairs onder de guillotine van Sjors Roeters
Ontvang het boek cadeau bij een abonnement

Ontvang het boek cadeau bij een abonnement

Neem nu Vrij Nederland online voor €49 per jaar (dat is €4,- per maand) en lees alle artikelen online, 24/7. Je ontvangt het boek Kies toch niet steeds de kant van de macht cadeau. Het boek wordt vanaf 15 juni verstuurd.

De geschiedenis van <br>Uitgeverij Vrij Nederland

De geschiedenis van
Uitgeverij Vrij Nederland

Vrij Nederland heeft al ruim tachtig jaar de ambitie om voor onze vrijheid te vechten en gelijkheid te stimuleren. Vrije Nederlanders verdienen gelijke kansen. Onze kinderen verdienen een veilige wereld. Een toekomst. En dat is niet makkelijk – het is zelfs enorm ingewikkeld. Ingewikkelder dan je kunt vangen in een artikel. Het is dus weer tijd voor boeken.

Daarom herneemt Vrij Nederland een oude traditie. Sinds de Tweede Wereldoorlog gaven we ruim 125 boeken uit, maar de laatste jaren was het stil. Voor u ligt nu het startschot van ons hernieuwde non-fictiefonds. Boeken over macht, armoede, de toekomst van het kapitalisme en de manier waarop we onze tijd indelen. Boeken die er moeten zijn. Boeken waarin vragen worden gesteld die een gedegen antwoord behoeven. Boeken onder één noemer: Uitgeverij Vrij Nederland. Met één smoel: elk omslag wordt ontworpen door de beroemde Israëlisch-Britse illustrator Noma Bar.