Skerrie: ‘Oké. “Waar, wanneer en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?”’

Vuige Muis: ‘De eerste keer was in 2015, op Dunkende Dykes, een lesbisch basketbal-event in Amsterdam. Toen was ik erg gecharmeerd…’ Skerrie: ‘…van mijn billen.’ Vuige Muis: ‘Je billen.’ Skerrie: ‘Wij kwamen niet basketballen, wij kwamen alleen maar…’ (zangerig) ‘kíjken.’ Vuige Muis: ‘Naar elkaar.’

Skerrie: ‘Jij zocht later voor je afstudeerwerk een eindregisseur en omdat ik het jaar daarvoor was afgestudeerd, zei een gemeenschappelijke vriendin: “Je moet Skerrie checken.” Toen hebben we een maand intens samengewerkt. Aan het einde van die samenwerking kregen we verkering. Volgens mij hebben we sindsdien nooit meer een nacht apart geslapen, en dat is zes jaar geleden.’

Skerrie (leest op): ‘“Hoe zag jullie leven eruit toen jullie elkaar ontmoetten?”’

Vuige Muis: ‘Hectisch. Toen we elkaar leerden kennen, was ik bezig mijn draai te vinden in het leven, een...