Ik ben een notoire nafluiter.

Zodra de eerste knoppen ontspruiten en mensen zich weer langer dan strikt noodzakelijk buiten laten zien, dient zich in mij de onbedwingbare behoefte aan het oudhollandse straatchagrijn te doorbreken met ongevraagde begroetingen. Ik joel naar bouwvakkers, moedig nietsvermoedende hardlopers aan en steek mijn duim op naar mensen (m/v) die zich bijzonder hebben aangekleed.

Als het aan Lodewijk Asscher en Sybrand Buma ligt, wordt dit gedrag strafbaar. Niet voor mij waarschijnlijk – een blond vrouwtje waarvoor iedere zichzelf respecterende man zijn neus ophaalt (ten onrechte, merk ik op); het beoogde sisverbod slaat natuurlijk op mannen. Hun wetsvoorstel leest als volgt:

Artikel 429 ter Wetboek van Strafrecht [Seksuele intimidatie]
Hij die zich in het openbaar mondeling of door gebaren op seksuele wijze uit jegens een persoon en hierdoor die persoon in een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende situatie brengt, wordt gestraft met...