Liever luisteren dan lezen? Lou-Anna Druyvesteyn heeft dit verhaal ook voor je ingesproken. Abonneer je in SpotifyApple of Google Podcasts of een andere podcastapp naar keuze om nooit meer een voorgelezen verhaal te missen.

Ik droom al mijn hele leven over verdwalen. Over onderweg zijn maar steeds door iets of iemand worden opgehouden. Het gaat altijd zo: net als ik weer op de juiste weg lijk, vraagt iemand om mijn aandacht, ik sta iemand te woord, ga mee naar binnen, vind de uitgang niet, sla een verkeerde hoek om, raak afgeleid door etalages en ongelukken, struikel over drempels, blijf eindeloos ronddwalen in labyrint-achtige gebouwen of stratenplannen. Ik bereik in die dromen tot mijn ongeloof en ergernis nooit de plaats van bestemming, maar het lukt me wel altijd opnieuw om een nieuwe weg te vinden.

Dat is kennelijk waar het om gaat: onophoudelijke wendbaarheid.

Spiritueel kapitaal

Er zijn volgens sociologen verschillende vormen van kapitaal. Economisch kapitaal...