Tijd van leven

Bent u een man van de tijd?

‘Ja. Ook met college geven heb ik er altijd een punt van gemaakt. Als docent heb je een opvoedende taak en het is voor studenten belangrijk dat ze getraind worden in op tijd komen; later hebben ze dat nodig. Ik zei altijd: kunnen we een contract afsluiten? Ik kom op tijd, ik probeer interessant college te geven en duidelijke examenvragen te stellen. Wat ik van jullie vraag, is dat je op tijd komt, niet zit te kletsen en dat je niet schrikt als ik je een vraag stel. En er was nooit iemand die niet instemde. Als er dan toch eentje te laat kwam, kon ik zeggen: dat is niet onze deal.’

Kun je met weinig tijd gezond koken?

‘Je kunt van die voorgesneden zakjes groente van Albert Heijn meegrissen, maar wat je in de praktijk ziet gebeuren, is dat naarmate het makkelijker wordt, mensen meer gaan eten en ook meer calorierijk voedsel gaan eten. Wat betreft de lunch is het niet zo makkelijk om aan gezonde broodjes te komen. Vandaar dat ik zelf mijn...