10-06-2008

In een lang profiel van AZ-trainer Louis van Gaal vertelt zijn vrouw Truus hoe haar man bij zijn vertrek bij Barcelona zes miljoen gulden liet liggen.
Citaat:
“Toen de positie van Barcelona-voorzitter Josep Lluís Núñez onhoudbaar werd, vermoedde Van Gaal dat ook zíjn tijd gekomen was. Truus Opmeer: ‘Hij zei: “Ik denk dat ik ook opstap. Straks krijg ik een schop onder m’n gat. Daar heb ik geen zin in.” Toen was ik echt een beetje verontwaardigd: nou Louis, dan maar een schop onder je gat en een grote zak geld. Je hebt recht op een afkoopsom. Je moet toch niet het sulletje van de voetbalwereld worden? Zo doen je collega’s het toch allemaal.’ De volgende ochtend om halfzeven zat Van Gaal buiten, op het balkon. ‘”Truus”, zei hij, “ik heb erover nagedacht: ik ga vandaag toch zeggen dat ik wegga.” Ik zei nog: Louis, denk aan onze oude dag… Maar hij was onverbiddelijk.’

Hoeveel hij precies aan afkoopsom liet liggen? Opmeer antwoordt merkbaar ongemakkelijk. ‘Zes miljoen...