Liever luisteren? We hebben het verhaal ook voor je ingesproken.

Nadat ik met onze baby in mijn armen in hoog tempo, en een beetje wiebelend, op en neer door de slaapkamer was gelopen – vier passen vooruit, vier passen achteruit – legde ik hem, weer slapend, voorzichtig naast mijn vrouw in bed en ging zelf aan de andere kant liggen, waar nog zo’n dertig centimeter vrij was. Net toen mijn oogleden weer zwaar werden, hoorde ik mijn andere zoon. Papaaaaaaaa. Voorzichtig sloeg ik de deken van me af. Ik hoorde de jongste zachtjes ademhalen, nog altijd vastgelijmd aan zijn moeder. Ik stapte uit bed, trok mijn badjas aan, zag op de klok dat het tien voor vijf was en liep zachtjes naar de deur. Papaaaaaaaa. Terwijl ik door de hal naar de kamer van mijn zoon liep, berekende ik hoeveel uur ik had geslapen. Van tien tot twee. En van drie tot vijf. Samen zes uur. Niet slecht. Papaaaaaaaa. Ik opende zijn deur, knipte het nachtlampje aan. Papa is hier, papa is hier.

Terwijl ik...