Otegha Uwagba (31) verschijnt voor het zoomgesprek met een slank sigaartje tussen haar vingers. ‘Ik wilde een eerlijk gesprek over geld beginnen,’ zegt ze vanuit haar appartement in Zuid-Londen. ‘Ik was van slag toen ik ontdekte hoezeer geld je leven beïnvloedt, en ook welke rol het op de werkvloer speelt. Ik wilde dat mensen bepaalde dynamieken leerden herkennen die ze wel meemaken, maar waar ze geen taal voor hebben, dat ze daarin niet langer alleen zijn. Ik wil dat wij als samenleving nadenken over hoe wij geld verdelen en hoezeer je identiteit beïnvloedt hoeveel geld je hebt.’

Postuniversitaire nachtmerrie

‘Een zwarte, vrouwelijke immigrant-millennial met hoge verwachtingen’, zo noemt ze zichzelf in haar boek We moeten het over geld hebben. Uwagba kwam met haar ouders als vijfjarige vanuit Lagos naar Londen. ‘In aloude navolging van de talloze immigranten vóór hen hadden mijn ouders hun levens in Nigeria ingepakt en waren naar het Verenigd Koninkrijk gekomen...