Tijdens een familie-etentje is mijn vader aan het woord, maar ik kan mijn gedachten er niet bij houden. Op mijn mobiele telefoon scroll ik voor de zoveelste keer die dag door sociale-mediafeeds, ververs mijn mail en check WhatsApp. En dat terwijl ik me zo heb voorgenomen om me minder door sociale media te laten afleiden. Op advies van een vriendin heb ik alle appnotificaties uitgeschakeld, dus geen piepjes, oplichten en zoemen meer.

Maar er is iets vreemds aan de hand. Na meer dan tien jaar smartphone zit de behoefte aan stimulatie zo in mijn systeem dat ik automatisch om de paar minuten naar m’n iPhone grijp. Instagram zorgt bij mij voor de meeste opwinding: een eindeloze stroom...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand