In een luisterbui? We hebben dit verhaal ook ingesproken.

In mei werd ik lid van energiecoöperatie De Windvogel. Het leek me een mooie manier om wat geld opzij te zetten én tegelijkertijd bij te dragen aan de energietransitie. Lid worden doe je door eenmalig 50 euro over te maken. Daarnaast verstrekte ik een lening van 250 euro aan De Windvogel, tegen een rente van 3 procent. De Windvogel heeft drie windmolens in eigen bezit, en is medefinancier in een aantal windparken van andere coöperaties. Voorzitter van De Windvogel is Laetitia Ouillet, voormalig directeur strategie van Eneco, en een bekende energie-expert met wie ik als journalist af en toe contact heb.

Op 30 september ontving ik een uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering (ALV). In die mail kondigt de coöperatie ook de oprichting van het ‘Windvogel Verduurzamingsfonds’ aan. ‘Door de hoge energieprijzen hebben onze molens dit jaar veel winst gemaakt,’ aldus de energiecoöperatie. ‘Met het...