Dit verhaal is met dank aan Blendle ook te beluisteren.

Debbie Helaha, Diversiteitstrainer en voorzitter van COC Leiden

‘Ik was een keer bij een training over seksuele diversiteit en genderdiversiteit waar iemand zei dat-ie het allemaal best vond, zulke diversiteit, maar: “Ik vind al die dragshows op prime time-tv niets, daar wil ik mijn kinderen niet aan blootstellen.” Dan wil ik weten waar dat door komt. Want zo’n opmerking betekent: je mag er wel zijn, maar eigenlijk wil ik je niet zien. Er is bij tolereren altijd sprake van een oordeel. Wat ik wil bereiken met mijn werk, is dat mensen voorbijgaan aan die oordelen. Misschien was die persoon bang dat zijn kinderen “ook zo” worden. Maar hoe ga je daar dan mee om? Ik ben een vrouw van kleur, ik ben lesbisch, ik behoor tot de vijftigplussers in dit land. Allemaal elementen waarop ook ik afgewezen kan worden. En niemand wil afgewezen worden. Het begint eigenlijk met een open gesprek erover te voeren, waarin je samen...