Liever luisteren dan lezen? Blendle heeft dit verhaal voor je ingesproken.

Op de menukaart staat: Raising New Yorks Cholesterol since 1929. Eisenberg’s Sandwich Shop is een New Yorkse diner die al bijna een eeuw bestaat. Ik heb hier afgesproken met straatfotograaf Gus Powell. Binnen staan de koks in een rij achter de bar burgers te flippen, spek af te bakken en broodjes te bedekken. Het opgespatte vet van het eten, vermengd met zweet door de hitte van de grills, ligt glimmend op hun voorhoofd.

Dit is een van de weinige overgebleven authentieke New Yorkse zaken, zegt Powell als hij binnenkomt en nauwelijks zijn lange benen een plaats kan geven onder de tafel. Hij is er twee keer ziek geworden, maar dat weerhoudt hem er niet van terug te blijven komen.

Powell is een opvallend lange man, onopvallend gekleed in een zandkleurige broek en spijkerblouse, een outfit die, zoals hij later zal uitleggen, onderdeel is van zijn stadsvermomming. Hij bestelt een soep met matzeballen, zijn...