Klassieker

Een perfecte kerst met Allerhande

Author

Allerhande is het best gelezen blad van Nederland en de kersteditie is het best gelezen nummer. We keken mee met het maken van de kerst-Allerhande 2014.

Author
Auteur
Kelli van der Waals

Fotografie Valentina Vos

13 tot 17 minuten leestijd

Vlak voor Kerstavond, vorig jaar, kwam er bij de redactie van Allerhande een klantvraag binnen. ‘Ik heb het Crêpe Suzette-recept gelezen,’ mailde de klant, ‘en de prijs klopt niet. Er staat dat het € 1,30 per persoon kost, maar er gaat een hele fles Grand Marnier in, dat is al twintig euro.’

Hoofdredacteur Lyn Kuyper kreeg het benauwd toen ze dat las. De Crêpe Suzette is een bijzonder flensje. Het flinterdunne pannenkoekje wordt geserveerd met een saus van gekaramelliseerde suiker en boter, een vleugje sinaasappel of mandarijn, en geflambeerd met een scheut Grand Marnier of Curaçao-likeur. Een gerecht om hoge ogen te gooien op je kerstdiner. Het was vorig jaar het spectaculaire slot van menu 2 in het Allerhande-kerstnummer, genaamd ‘culinair feest’. Dat is het menu voor de lezer die zin heeft in iets meer uitdaging.

Leven