De 42ste Detective en Thrillergids

Shape Created with Sketch.

Kijk hier de presentatie van de VN-Thriller van het Jaar terug

Juryleden Ward Wijndelts, Samuel Peperkamp en Marijn van der Jagt bespreken de zes thrillers die vijf sterren hebben gehaald. In deze presentatie maken we de Thriller van het Jaar en de Publieksprijs bekend.

‘Mensen denken steeds vaker: laten we Peter maar even bellen’

‘Mensen denken steeds vaker: laten we Peter maar even bellen’

Een thrillergids met als thema ‘doe-het-zelven in de wereld van de misdaad’, daar hoort een interview met de beroemdste misdaadjournalist van Nederland bij. Peter R. de Vries: ‘Ik heb zoveel brieven en dossiers en vonnissen onder ogen gehad dat ze mij in een collegezaal nog weinig kunnen bijbrengen.’

Deze digitale speurder was onmisbaar in de strijd tegen kindermisbruik

Deze digitale speurder was onmisbaar in de strijd tegen kindermisbruik

Online voeren vrijwilligers strijd tegen kindermisbruik. Ze speuren naar aanwijzingen op vrijgegeven beelden en helpen Europol zo daders op te sporen. De ongekroonde koning van deze speurders was een anonieme persoon die zich Bo noemde. Wie was de mens achter de virtuele superheld?

deze boeken kregen vijf sterren

VN-Publieksprijs 2021

Bevroren goud van Cilla & Rolf Börjlind is verkozen tot de VN-Publieksfavoriet van 2021! We willen iedereen bedanken die een stem heeft uitgebracht op zijn of haar favoriet. De winnaars van het thrillerpakket zijn Daan van ‘t Westeinde, Harry Hübbers en Hilde Peeters. We nemen binnenkort per mail contact op voor de verzending.