Sterke verhalen

Dit is een van de twaalf sterke verhalen uit een speciale VN-uitgave, getiteld (geloof het of niet) ‘Sterke verhalen’. Meer sterke verhalen van onder anderen Minka Nijhuis, Arnon Grunberg en Jamal Ouariachi lees je hier.

Wat deed hij daar toch? Hoe bracht hij zijn dagen door, hoe zijn nachten? Bestond er voor hem eigenlijk nog enig verschil tussen dag en nacht?

Twee jaar geleden kwamen mijn vriendin en ik hier wonen, op de tweede verdieping van een oud pand dat 鈥檚 zomers ruikt naar muizen en waar 鈥檚 winters de ramen klapperen in hun sponningen. De huiseigenaar had me verteld dat de man die onder ons woonde 鈥榚en beetje op zichzelf was鈥. Moet kunnen, dacht ik, dat was ik ook.

Na een slopende verhuizing klopte ik bij hem aan, een goede buurman is beter dan een verre vriend. Geen reactie. De volgende dag deed ik het opnieuw. Die eerste week heb ik op vijf verschillende dagen op zijn deur geklopt, altijd zonder succes. Misschien was hij met vakantie.

Mijn...