25-04-2009
Door Kees Driessen, Marijn van der Jagt, Gerard Janssen, David Kleijwegt, Annet Maseland, Sarah Meuleman

Kunst te duur in deze tijden van recessie? Welnee! Ook voor weinig of niets valt er veel te genieten. Gerard Janssen probeerde zich een dag lang te vermaken met kunst, literatuur en muziek die (bijna) gratis is.

En de cultuurrecensenten van Vrij Nederland verzamelden tips.

Vroeger was het stoer om een perskaart te hebben. Perskaarten waren een soort paspoort waarmee je overal binnenkwam. Tegenwoordig zijn ze niet meer nodig vanwege internet. Iedereen kan binnen twee minuten zijn eigen internettijdschrift oprichten en zijn eigen redactiechef zijn.

Via blogger.com begin ik een weblog dat ik Paehona noem. Dat is ‘kunst’ in het Hawaiiaans. Dat weet ik omdat ik het in een online-Hawaiian dictionary heb opgezocht. Op een of andere manier vind ik het wel een overtuigende naam. Meteen daarna mail ik de Amsterdamse Stadsschouwburg dat ik voor ‘een nieuw internettijdschrift...