‘Lieve lezer’, schrijft de 61-jarige Anissa op de besloten Facebook-pagina van Pink Marrakech, voor Marokkaanse homo’s. ‘Ik wil jullie bedanken voor de geweldig mooie avond. Ik voelde zoveel liefde, zoveel kracht en bovenal voelde ik mij ontzettend trots. Trots op het mooie team van Pink Marrakech en op mijn lieve zoon en zijn vrienden…

Ik hoop in de toekomst, meerdere moeders te mogen spreken om samen een dialoog aan te gaan, om ons allen te verbinden. Ik moet bekennen dat ik in eerste instantie zenuwachtig was, maar wat ben ik blij dat ik de stap heb gezet om een kijkje te nemen in Rachids leven en bezigheden. Wat heeft hij zichzelf omringd door mooie mensen en wat heeft hij zichzelf er bovenop gewerkt. Ik voel me trots en vereerd dat ik zijn moeder mag zijn.

In deze mooie ramadanmaand bid ik voor jullie, dat sommige van jullie ouders en familieleden bijdraaien en jullie accepteren voor wie jullie zijn. Liefde overwint alles, dat mogen wij nooit vergeten. Ik hoop jullie...