We hebben dit verhaal ook ingesproken.
Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet woedend ben. Ik spreek en schrijf namelijk over wat moeilijke thema’s: armoede, bestaansonzekerheid en hoe de overheid er de laatste jaren niet in geslaagd is om kwetsbare groepen te beschermen. Sterker nog, niet zelden is het diezelfde overheid die kwetsbaar maakt. Want al ben je zelfredzaam tot op het bot, als de overheid achter je aan komt – zoals bij het toeslagenschandaal – ben je de klos.
Het feit dat ik me kan uitspreken en frustraties van me af kan schrijven, kanaliseert gelukkig het een en ander. Al doet de vraag me telkens weer nadenken. Wat we vandaag waarnemen, komt namelijk niet uit de lucht vallen. Woningtekort, geen juffen voor de klas, de zorg die kraakt en piept, ontoereikende inkomens en een bijstandswet die mensen in de knel houdt: het is veelal het gevolg van de beleidskeuzes van gisteren.
Het decennialang gehanteerde beeld van profiteurs die hun handje ophouden en...
Je reactie wordt geplaatst zodra deze is goedgekeurd. Je reactie is geplaatst.
Het antwoord op deze vraag lijkt mij evident: De middengroepen zijn de grootste groep kiezers. De \’hooplozen\’ stemmen niet of nauwelijks.
Het gaat om de macht.
Ik denk dat de Vakbondsleden hun potentiële tegenmacht moeten inzetten om via politieke stakingen verbeteringen voor de onderklasssen af te dwinge, te betalen uit hogere belastingen voor de rijken.
Jammer dat we als voort neergezet worden in inkomensgroepen goedverdienende, middengroepen, minimagroep en daaronder de dak en thuisloze! Jammer dat we als samenleving de mens niet meer zien!