Hans Kesting (52)

hoogmoed&ijdelheid

‘Toen ik net van de toneelschool kwam, was ik een andere acteur dan nu. Ik hield me erg bezig met of mensen me wel zagen: hier ben ik, en iedereen moet wel weten dat ik er ben! Dat heb ik al lang niet meer nodig en dat heeft niet alleen met succes te maken, maar ook met dat je rustiger wordt. Ik vind het fijn dat die grote beginnersangst en beginnersbewijsdrift weg zijn.

Nu we met regisseur Thomas Ostermeier aan De Meeuw werken, voel ik tijdens repetities wel weer iets van die beginners­angst en bewijsdrift, maar heb ik het veel sneller in de gaten. Ik denk niet meer na een mindere repetitie: ik kan er helemaal niets van. Ik denk nu praktischer: waar zat ik vandaag fout en hoe kan ik het de volgende keer aanpakken.’

jaloezie&afgunst

‘De jaloezie die ik voel als iemand een rol speelt die ik ook had willen hebben, is jaloezie die deugt: hij komt niet uit kwaaiigheid voort. Ik kan ook jaloers zijn op mensen die een prachtige reis maken, maar...