Bart Chabot (59)

hoogmoed&ijdelheid

‘Ik heb niet het hoofd om ijdel te zijn: ik ben al mijn hele leven scheel en heb altijd een grote bril gedragen. Maar ik ben toch ijdeler dan ik dacht. Zo hebben veel mannen van mijn leeftijd een buikje en dat is niets voor mij. Rock-’n-roll met een buikje? Dan kun je het schudden, zei Herman Brood al. Je ziet het nu ook met die reünieconcerten: dan komt er eerst een buik het podium op, en daar achteraan een man. Daar gaat iets zakkerigs vanuit. Qua kleding was het altijd eenvoudig: bij rock-’n-roll ben je klaar als je iets zwarts aantrekt. Sinds 1999, toen ik meedeed aan Villa Felderhof in Tanzania, kwam daar een safari-outfit bij. Dat ging lang goed, totdat ik op tournee ging met Ronald Giphart en Martin Bril. “We willen het hebben over je kleding,” zei Martin. Wat is er mis met mijn kleding? “Alles!” was het antwoord. “Hoe je er nu uitziet in je safari-outfit, dat straalt ook op ons af.” Uiteindelijk heeft Hans Ubbink ons...