Sara Kroos (32)

Hebzucht&Gierigheid

‘Er zijn drie winkels waarin je mij niet moet loslaten. De muziekwinkel: ik val op alle soorten toetsinstrumenten. De Mac-winkel: alles hier thuis is van Apple. En de kookwinkel: wanneer ik een te dure Creuset-pan wil kopen die ik eigenlijk niet nodig heb, koop ik er ook maar meteen een voor mijn schoonmoeder – ik denk om zo mijn schuldgevoel af te kopen. Omdat ik het financieel goed heb, vind ik het vanzelfsprekend dat ik daar de mensen die me lief zijn in laat delen. Aan het begin van mijn carrière had ik geen cent te makken en nam een vriend me vaak mee uit eten. “Op een dag ga jij dit doen voor iemand anders die geen geld heeft,” zei hij toen en dat vind ik nog steeds een mooi idee.’

Luiheid&Gemakzucht

‘Op sociaal gebied ben ik een perfectionist: ik wil niemand kwetsen, ik wil dat iedereen het leuk heeft, en ik wil uiteindelijk dat wanneer ik de ruimte verlaat iedereen mij aardig vindt – wat natuurlijk nooit te doen is. Bij het...