Week 21: De methode Dijsselbloem

Amarens Eggeraat

Vrij Nederland liep mee met Jeroen Dijsselbloem, die als voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën een heleboel ballen in de lucht moet houden. De onderhandelingen in de Eurogroep zitten al maandenlang muurvast, de deadline voor de Grieken komt snel dichterbij en de toekomst van heel Europa staat op het spel. In Nederland is het kabinet nèt langs een crisis geglipt en zijn lastige onderhandelingen over de nieuwe begroting begonnen. En dan moet Dijsselbloem zich ook nog eens in de Kamer verantwoorden voor kwesties als de omstreden salarisverhoging bij de top van ABN Ambro. Hoe houdt Jeroen dit toch allemaal vol? Wat is de methode Dijsselbloem?
Een portret van een ‘bijzonder ijverige minister’, die te werk gaat als ‘een specht die een gat hakt in een eik’.

Verderop in het nummer staat een wonderbaarlijk interview met een andere bijzonder ijverige man: Lee ‘Scratch’ Perry, the godfather of dub . Perry stond aan de basis van reggae, dub, dance en rap, werkte samen met...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie