Waar ligt de toekomst van onze economie?

Map Oberndorff& Jaco Alberts
Foto: Marcus Köppen
Waar gaan we ons geld mee verdienen? Welke banen zullen verdwijnen en wat komt ervoor terug? Een kompas voor de toekomst.

Ze zijn vanavond bijeengekomen op uitnodiging van oud-premier Balkenende: de toppers uit het Nederlandse bedrijfsleven, verenigd in de Dutch Sustainable Growth Coalition. De grote bazen van bedrijven als Unilever, Heineken en Philips filosoferen in oktober 2013 in gemoedelijke setting met elkaar over de toekomst van onze economie op het Amsterdamse hoofdkantoor van Ernst & Young (EY), waar Balkenende tegenwoordig partner is. Voorzichtig kruipt ons land uit een crisis die zes jaar heeft geduurd, is de teneur. Natuurlijk zou het makkelijk zijn als we de draad gewoon weer konden oppakken. Maar krijgen we de groei weer terug die we gewend zijn? En hoe moeten we omgaan met de toenemende schaarste van grondstoffen en energie?

Terwijl de ondernemers hun ervaringen uitwisselen en ideeën lanceren, krijgen ze een diner geserveerd: gerechten met kip, spekjes, tonijn,...

Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor
Vrij Nederland
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden van VN.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie