Freek de Jonge wil niks weten over de toestand van Samantha de Jong, oftewel Barbie, maar hij ontkomt er niet aan. Niemand ontkomt er tegenwoordig nog aan.

De laatste aan wie ik in deze rubriek ooit vermoedde aandacht te zullen schenken was Samantha de Jong. Maar nu haar manager iedereen oproept om haar even rust te gunnen voor haar herstel, voel ik een onbedwingbare neiging opkomen dat niet te doen.

Louter omdat ze zich heeft weten binnen te dringen in mijn leven. Haar had ik liever niet gekend. Het is in onze wereld echter niet meer mogelijk om het andere, dat waar we niets mee te maken wilt hebben om wat voor redenen dan ook, buiten te sluiten.

Haar lot was om die schaamteloosheid in ieder volgend programma na ‘‘Oh Oh Cherso’’ te overtreffen.

In mijn protestantse jeugd wilde ik niets met het Roomse te maken hebben, en daar hoefde ik geen enkele moeite voor te doen. Het was een compleet andere wereld. Ik had geen idee wat er zich bij de Roomsen afspeelde en ik...