Van strovrouw tot godmother

Harry Lensink& Marian Husken

De emancipatie van het gangsterliefje

14-07-2007
Door Marian Husken en Harry Lensink

Crimineel geld 7: Hoe staat het met de emancipatie van de vrouw in de onderwereld? Uitstekend, zo lijkt het in de Holleeder-zaak. Maar dat is schijn, de dubieuze dames hebben het glazen plafond nog lang niet gekraakt.

Kandidaat-notaris Mr. Robert Bol van kantoor Jager & Stuijt uit Aerdenhout heeft het druk, eind 2002. Een cliënt, meneer Endstra uit Amsterdam, heeft haast met enkele aandelentransacties. Binnen een week moet alles rond zijn, eist de klant. Gelukkig voor Bol hebben betrokken partijen, verkopers en kopers, een volmacht gegeven aan een van zijn kantoorgenoten. Dat schiet lekker op.

En zo kan het dat op 24 december de dames Carla de Groot (de ex van Endstra) en Anita Schuts (z’n toenmalige vriendin) officieel waardepapieren kopen van Maike Dijkhuis (de partner van Willem Holleeder) en Orminda Soerel (de zus van vermeend topcrimineel Dino Soerel). De eerste krijgt 1,2 miljoen euro...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials