Pleidooi voor een culinaire filosofie die zegt: als je een dier doodt om het op te eten, dan heb je de verantwoordelijkheid om daar respectvol mee om te gaan en niets te verspillen.
Telkens kreeg ik een nieuw fotootje van een varkenskop, borrelend in een grote pan. Het zag er goed uit. Zo nu en dan kon ik inspringen met advies. Flink spoelen, dan komt het wel goed. Zorg dat de bouillon goed op smaak is.
Trots was ik, als een middelbareschooldocent wiens leerlingen uit eigen beweging een uur langer op school blijven voor een extracurriculaire activiteit omdat ze zich oprecht interesseren voor zijn vakgebied.
Twee willekeurige mensen die twee weken geleden op een dinsdagavond in het publiek zaten in Felix & Foam, maakten diezelfde week allebei zelf een terrine van een halve varkenskop. Twee jonge mensen, met ongetwijfeld net zo’n druk en bruisend leven als ik, namen de moeite om iets nieuws, iets geks uit te...
Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Het Verhaal van de Dag in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Het Verhaal van de Dag in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar