Kim van Kooten is actrice en scenarioschrijfster. Op 22 november gaat de film ‘Alles is familie’ in première, waarvoor zij het scenario schreef.

Heeft u een vaste dagindeling?
‘Dat is afhankelijk van waar ik mee bezig ben. Als ik film, hoef ik alleen te weten hoe laat ik op moet staan en verder wordt voor mij bepaald hoe laat ik aangekleed word, hoe laat ik eet en hoe laat de make-up erop moet zitten.

Ik vind dat wel een fijn soort niemandsland: alsof je in een parallelle wereld leeft. Tegelijkertijd is het ook heel kinderlijk; ik schiet meteen in de regressie omdat ik en gevoerd en aangekleed word – verder hoef ik niets meer te doen, alleen te spelen. Op de dagen dat ik schrijf, deel ik mijn tijd heel streng in, want in de uren dat de kinderen naar school zijn, moet het gebeuren. In het begin vond ik dat vreselijk, ik was gewend om heel kunstenaarsachtig te wachten tot de inspiratie tot mij kwam. Maar inmiddels begin ik gewoon met schrijven: een woord, een zin en dan...