Annemarie Oster is schrijfster en columniste. Onlangs verscheen haar boek ‘Mooi geweest’.

Wat is voor u vrije tijd?
‘Als ik mijn column af heb: de dag erna is een feestdag.

Met het koortje waarin ik zing, drinken we die ochtend koffie bij café Hoppe en dan zitten we onbedaarlijk te roddelen en te lachen. Soms raak ik daarna, helaas, verzeild in winkels als Zara en de Bijenkorf. Dat is gevaarlijk, want als ik tevreden ben over wat ik heb geschreven, mag ik mezelf belonen en als ik ontevreden ben, moet ik mezelf troosten. Hetzelfde geldt voor drank, waardoor die feestdag nogal eens ontaardt in winkelen en drinken.’

Hoe doorstaat u de tand des tijds?
‘Hoe mooier je bent geweest of hoe mooier je jezelf hebt gemaakt, hoe moeilijker het is om daar afscheid van te nemen. Ik probeer mijn uiterlijk te bestendigen, maar tegelijkertijd neem ik me soms voor om ermee op te houden. Ik merk het ook aan mijn zonen, ik zie ze denken: hou nou eens op, wijfje, met die uitsloverij. Maar...