Peter Blok (51)

Wat is voor u vrije tijd?

‘Vrije tijd bestaat uit de uren dat er niemand op mij zit te wachten en ik kan doen wat ik wil. Mijn werk bestaat eruit dat ik mij voeg naar iets bestaands. Als er een toneelstuk wordt gemaakt, is een regisseur daar al langer mee bezig. Ik sta in dienst van dat stuk. Het maakt verschil of je een routineklus moet doen, of – zoals in mijn geval – bij een regisseur moet laten zien wat je kunt. Dat geeft altijd een beetje druk. Daar wen je aan en dat is vaak ook heel leuk, maar daardoor voel ik het verschil tussen een dag met een opdracht en een dag zonder heel goed.’

Wat was uw beste tijd?

‘Daar zit ik nu in. Ik heb, nadat mijn kinderen het huis uit zijn gegaan, zo veel tijd gekregen, dat is een overweldigende ervaring. Tegelijkertijd heb ik veel leuk werk aangeboden gekregen: de televisieserie In therapie, het stuk Augustus: Oklahoma – ik voelde me op handen gedragen en enorm gewild. Mijn leven draaide een kwartslag: in praktische zin, maar...