Wat brengt de toekomst? Alles wordt alleen maar ingewikkelder en zeker niet leuker. Behalve Valentijnsdag, want in de toekomst kun je elkaars vlees eten. Lekker en Romantisch, vindt Sander Donkers.

Zelf vrees ik de toekomst met grote vreze, maar mijn schoonbroer ziet ’m wel zitten. Hij was de eerste met zo’n stofzuiger die uit zichzelf langs de plinten raast, tot groot afgrijzen van zijn poezen. Op zijn koffiezetapparaat zou ik een week moeten studeren voor er iets uitkwam, wat zonder een kopje koffie erbij überhaupt geen doen zou zijn. En toen we laatst met hem ontbeten, kookte hij de eieren door er een balletje bij te mikken dat ‘In Holland staat een huis’ tingelde als ze zacht waren, ‘Twee emmertjes water halen’ bij halfzacht en het ‘Wilhelmus’ wanneer ze groen uitsloegen. Daar moest ik een beetje van huilen. Toen mijn ei akelig bleek te blubberen terwijl het volkslied toch echt had geklonken, voelde dat als een kleine overwinning.

Ik wil niet naar Mars, wel dood voor...