De advocaten

Ronald van der Horst (1974) en Anique Slijters (1974) hebben samen een advocatenpraktijk. Ze traden op in het Holleeder-proces. Van der Horst stond de Turkse verdachten Senol T. en Ozan T. bij. Slijters verdedigde de verdachten Maaike D. en Orminda S. Van der Horst en Slijters trouwden op een van de ‘vrije dagen’ tijdens deze rechtszaak.

Anique: ‘Strafrecht is het spannendste, meest dynamische deel van het recht. Het was dus een logische keuze om strafpleiter te worden. Ik wil bovendien de beste van Nederland worden.’

Ronald: ‘Dat ben ik al, haha! Ik heb een aversie tegen autoriteiten. Dát gaf voor mij de doorslag om voor dit beroep te kiezen. Ik zat vanaf 1997 bij het kantoor van Bram Moszkowicz. Toen Anique daar in 2000 ook kwam werken, ging ik net weg. Maar dat had niets met haar te maken.’

Anique: ‘Ik moest van Moszkowicz aan Ronald vragen hoe het was om bij zijn kantoor te werken. Dat deed ik in mei. In juni 2000 waren we verliefd. Drie jaar later...