Duurzaamheid

Rosanne Hertzberger: ‘Zelf koken is niet duurzaam’

Sander Donkers
‘Een miljoen Nederlanders is, letterlijk, suiker-ziek. niemand in het ziekenhuis is ziek geworden van aspartaam.' Foto: Lenny Oosterwijk
In haar nieuwe boek ‘Ode aan de E-nummers’ schrijft microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger tal van mythes over voedsel en gezondheid aan flarden. ‘Suiker is gevaarlijk, E-nummers niet.’

Als Rosanne Hertzberger me ophaalt bij de receptie van het Haagse pand waar ze een werkplek huurt, heeft ze nog voor we die plek hebben bereikt al een onderwerp of acht aangekaart, een handvol vragen op me afgevuurd en een groot bord nasi voor me geregeld. Ze vertelt over haar verblijf in St. Louis, Amerika, waar ze als postdoc onderzoek deed bij de afdeling moleculaire microbiologie van Washington University en afgelopen zomer na een conflict vertrok, schakelt naadloos door naar haar ergernis over mensen die blasé doen over hun Boekenbal-invitaties (‘Je behoort tot de culturele elite van Nederland. Own up to it!’), vraagt lachend maar dringend of ik kan vermelden dat ze graag een Tesla wil, want ze heeft gehoord dat Martin Bril ooit zijn favoriete auto heeft gekregen met de...

Sluit je nu aan voor slechts €4,99 per maand
X
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen.
Word abonnee en lees onbeperkt
Neem nu een digitaal abonnement, voor € 4,99 per maand.

Advertentie

Advertentie