Rijkswaterstaat verbiedt onwelgevallig boek

Rudie Kagie

In zijn boek ‘Veranderend getij’ beschrijft Marcel Metze de grootscheepse sanering bij Rijkswaterstaat. Het onderzoek werd betaald door Rijkswaterstaat zelf, maar de rijksdienst wil nu een verbod op publicatie. Woensdag 25 november dient in Den Haag het kort geding.

Het stond op voorhand vast dat Veranderend getij opschudding zou veroorzaken, dat is vaste prik bij elk nieuw boek van Marcel Metze, volgens de catalogus van uitgeverij Balans ‘de beste onderzoeksjournalist van Nederland’. In dit geval zou de beoogde uitgave een ‘enerverend verhaal’ bevatten van een managerial revolution bij Rijkswaterstaat, ‘van worsteling en drama, zoals zich dat bij elke grootscheepse reorganisatie afspeelt, maar dat zelden in zoveel geuren en kleuren kan worden verteld.’

Uiteindelijk bleek die ambitie zelfs voor de ambtelijke top van het ministerie te hoog gegrepen. Het boek had eind vorig jaar al in de winkel moeten liggen, maar als het aan Rijkswaterstaat ligt, wordt deze nieuwe...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie