Zijstap: wat er gebeurde na de verschijning van mijn eerste blog. Gezien mijn olijke toon over de Meesterproef en het ietwat macramé-achtige karakter van het blog belandden sommige medecursisten hoog op de kast. Vandaar werd mij stekelig gemaild dat ik alle fatsoensnormen had overschreden met mijn lage opmerkingen en karikaturale beschrijvingen. Mijn volgende blogs zouden niet mogen verschijnen en ik mocht sommigen zeker niet benoemen. Deed ik dit wel dan zouden juridische stappen niet vermeden worden.

Geen loze woorden op de maandagochtend na de verschijning van de eerste Republiek der Letteren-nieuwsbrief. En, al kreeg ik ook positieve reacties, de dreigementen deden iets met me. Ik vroeg me af of een jurist werkelijk zijn tijd zou besteden aan mijn schrijverij. Lang nadenken over wat ik moest doen, hoefde ik niet. Ik schrijf wat ik wil en daar is wat mij betreft de kous mee af.