Tijd van leven

Wat is de mooiste tijd van de dag?

‘Het moment dat ik in bed stap, daar kan ik enorm van genieten. Whisky’tje erbij, minizakje chips in mijn handen. De hond ligt tevreden aan het voeteneinde en dan lekker naar de tv koekeloeren, even helemaal niets. Misschien hoort het genieten van het niets bij het ouder worden, dat zou kunnen, maar ik vind het einde van een dag een prachtig moment.’

In wat voor een tijd leven wij?

‘Lees de krant maar, het leven verloedert. Nadat ik op televisie telkens werd geconfronteerd met agressie tegen onschuldige burgers, zelfs jegens mensen die ons juist helpen zoals buschauffeurs en ambulancepersoneel, heb ik er een nummer over geschreven: “Respect”. Maar ik wil niet overkomen als een oude zeur, ik geniet met volle teugen van het leven en er is ook zoveel moois bijgekomen. Neem de gezondheidszorg, die is stukken beter geworden, en we zijn tal van handige technische producten rijker.’

Wat was uw slechtste tijd?

‘Slechtste tijd? Die heb ik...