Cultuurgids | Theater

Op deze voorstellingen verheugen theatermakers zich zelf

Joukje Akveld
Wende Snijders: De concerten van De Staat zijn kunst. Foto: Hans Peter van Velthoven
Waar gaan zij heen? En vooral: wat mag u niet missen? Vier smaakmakers geven tips.

Imre van Opstal

Danseres, tot afgelopen seizoen verbonden aan Nederlands Dans Theater. Voor haar rol in Salt Womb van Sharon Eyal en Gai Behar genomineerd voor een Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie. Danst vanaf komend seizoen bij Batsheva Dance Company in Tel Aviv, waar ook haar jongere zus Xanthe danst. Haar broer Marne en oudere zus Myrthe zijn verbonden aan NDT.

Tipt: ‘Peeping Tom, ’n collectief van choreograaf Franck Chartier en Gabriela Carrizo. Ze maken voor het programma Side B: Adrift een trilogie waarvan het derde deel 5 oktober bij NDT in première gaat. Het is heel fysiek, in sommige opzichten meer theater dan dans. Mijn broer doet mee. Mijn zus zou meedoen, maar is in verwachting. Ik zou haar vervangen, maar ga naar Israël. Ja, het is best raar deel te zijn van zo’n dansgezin. We volgen elkaars werk; onderlinge jaloezie is er niet, we zijn beste vriendjes – een...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie