Taxi’s in india

Ik ben door een hondsdolle aap gebeten. Ik heb een rat in mijn toiletpot aangetroffen zo groot als een flinke kat. Ik heb met ernstige voedselvergiftiging aan het infuus gelegen in een ziekenhuisje waar het zo vies was dat je zo ongeveer zieker naar buiten kwam dan je erin ging, met in het bed links van mij een vrouw die luidkeels lag te bevallen en rechts een man die luidkeels lag te sterven. Ik ben door een straatschooier meegelokt naar een ondergronds bordeel waar de pooiers Kalasjnikovs om hun schouders hadden hangen.

Maar echt bang was ik pas, tijdens dat jaar dat ik ooit door India reisde, als ik in een taxi moest stappen. En als ik zeg ‘taxi’, dan bedoel ik een voertuig dat er doorgaans uitzag alsof hij eerst door een groep voetbalhooligans onder handen was genomen, daarna ritueel langs de Ganges in brand was gestoken, en vervolgens door twee motorisch mindervaliden weer was opgelapt. Portieren werden vaak met strotouwtjes dichtgehouden, raampjes...